Vent venligst...

Det rigtige valg af projektor

Forsiden / Det rigtige valg af projektor

Krav til opløsning
Gør dig klart fra start, hvad det er du vil vise på din fremtidige projektor. Almindelig traditionel Power Point og video fungere fint med VGA (800x600). Stiller du krav til at kunne vise regneark, detaljerede billeder m.m. anbefales XGA (1024x768).

Ønsker du 16:9 opløsning – kan du vælge imellem W-VGA (853x480) eller W-XGA (1280x720)? 16:9 opløsning vil være at foretrække, hvis projektoren skal bruges udelukkende som hjemmebiograf. De fleste DVD film er optaget i 16:9.

Lysstyrke ved valg af projektor
Lyset i en projektor er vigtigt ifht. 2 ting – hvor stort billede, der ønskes og hvor meget lys (dagslys) der forefindes i lokalet, hvor der skal projekteres.

Jo mere lys desto længere bagud kan projektoren rykkes med deraf større billede til følge. Jo mere dagslys i lokalet desto mere lys skal projektoren have for at ”overdøve” udefrakommende lys. En god regel i den forbindelse; der skal ca. 1300 Ansi Lumens (lysenheder) til for at opnå et tilfredsstillende resultat i dagslys.

Gode råd vedr. pærer i projektorer
Husk altid at lade din projektorpære køle efter brug inden strømmen tages. Gør du ikke dette risikerer du at pæren springer. Tilslut aldrig projektoren såfremt den ikke har stuetemperatur – kommer f.eks. projektoren lige ud af en kold bil må den ikke tilsluttes før den har opnået stuetemperatur, du risikerer ligeledes, at pæren springer. Slag og stød kan også medvirke til at pæren springer. Når det så er sagt, så skal man naturligvis kunne bruge sit udstyr på almindeligvis, dog med en smule omtanke mht. pæren i en projektor.